Maarten laat geen traan om overleden moeder

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Maarten van Rossem, de chagrijnige historicus die vooral bekend is door het programma De Slimste Mens, was opgelucht en ‘dolblij’ toen zijn moeder in 2010 overleed.

Verzorgend

Op televisie is hij altijd een beetje chagrijnig en stoïcijns, en Maarten van Rossem is dat ook in het echte leven volgens kennissen. De historicus lacht zelden maar heeft wel droge humor. Dat hij ook een verzorgende kant heeft, verbaast misschien veel mensen.
In het boek ‘Maarten zonder masker’ vertelt hij over de moeilijke tijd in zijn leven toen het slecht ging met zijn moeder.

,,Bij mijn moeder duurde de doodsstrijd vijf jaar”, schrijft hij. ,,Ze werd dement. Verschrikkelijk als dat een mens overkomt. Wat dat betreft zijn onze welvaart en medische kennis een regelrechte ramp.” Maarten vertelt dat zijn moeder altijd ontzettend gezond heeft geleefd, dus dat haar hart maar door bleef kloppen. Iedere keer ging Maarten weer naar zijn moeder in het verzorgingstehuis, en dat terwijl andere familieleden waren gestopt met hun bezoek. ,,Hup, weer naar Driebergen, daar zat ergens een wrak, daar woorden de laatste restanten van mijn moeder. Ik had er eigenlijk niets mee maar ik ging toch. Als je de kamer binnen kwam, stonk het naar pis.”

Dolblij

Maarten nam regelmatig dochter Ottolien mee, die altijd erg gesteld was op haar oma. Op een dag was haar oma zo in de war, dat ze Maarten voor haar ex-man aanzag, en Ottolien voor zijn nieuwe vrouw. ,,Ze begon me toch ongecoördineerd te schelden”, vertelt Maarten. ,,Ottolien was helemaal van kaart.” Toen Maarten op een dag werd gebeld met het nieuws dat zijn moeder was overleden was hij niet verdrietig. ,,Dolblij was ik. Ik heb geen traan om mijn moeder gelaten.”

Tags

DOCHTERMAARTEN VAN ROSSEMMOEDEROVERLEDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck