Maarten maakte relatie uit via telefoon

Maarten van der Weijden en zijn vrouw Daisy kennen elkaar twaalf jaar. Inmiddels hebben ze samen twee dochters, maar hun relatie kende veel ups en downs. Ze zijn zelfs maanden uit elkaar geweest. Voor het eerst vertellen Maarten en Daisy over deze roerige periode.

Belemmerde

Jaren geleden maakte de zwemmer het uit met Daisy, met wie hij samenwoonde in Eindhoven. Hij was op trainingskamp in Venezuela, en belde zijn vriendin op: ,,Ik kan het niet, ik kan je er niet bij hebben”, zei Maarten tegen haar. ,,Tijdens mijn trainingskamp in Venezuela besefte ik dat Daisy me belemmerde”, zegt Maarten nu tegen Nouveau. ,,Ik kon niet verder met haar, en met die boodschap heb ik haar toen gebeld. Ik had ruimte nodig.”

De keuze van Maarten werd destijds beïnvloed door de ziekte die hij had gehad. Door de leukemie had hij een andere kijk op het leven gekregen. ,,Die ziekte was een soort wake-up call. Sinds ik weet dat het leven zomaar ineens afgelopen kan zijn, wil ik alleen nog doen wat ik zelf belangrijk vind.” Daisy was enorm verdrietig na het telefoontje, want zij zag een toekomst met Maarten wél zitten. Ze is zelfs naar een psycholoog gegaan om vrede te krijgen met de situatie. Toch kijkt ze positief terug op die moeilijke periode. ,,Ik kwam er daar wel achter dat onze relatie totaal scheef was geweest. Ik had me niet als gelijke van Maarten opgesteld”, zegt ze tegen het damesblad.

Positief

Acht maanden nadat hun relatie op de klippen liep, kwamen ze weer bij elkaar. Inmiddels zijn ze zes jaar getrouwd en hebben ze twee dochters gekregen. ,,We zijn naar elkaar toegegroeid en elkaar niet kwijtgeraakt. Achteraf is de breuk alleen maar goed geweest”, besluit Maarten.