Maarten reageert op inzameling: “Sinds 1962 niet gezongen”

Maarten van Rossem
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Maarten van Rossem weet dat er een inzamelingsactie is opgezet om hem te laten zingen. Het jurylid van De Slimste Mens belooft te zingen als er 10.000 euro is ingezameld. Maar wát zal hij ten gehore brengen..?

‘Te laat bedacht’

In de aflevering van donderdag vroeg presentator Philip Freriks hoeveel geld het zou kosten om Maarten karaoke te laten zingen. Maarten zei 10.000 euro. Kijkers zien dat blijkbaar als een uitdaging. Vrijdagochtend is er een doneeractie gestart op de website www.doneeractie.nl. Het bedrag is nog lang niet gehaald, maar toch lijkt Maarten al spijt te hebben: ,,Ik dacht dat ik een belachelijk bedrag noemde. Ik had natuurlijk een miljoen moeten zeggen. Maar dat bedenk je te laat.” Er is nog geen 10 procent van het doelbedrag gehaald, maar de donaties blijven binnendruppelen, en dat is al een stuk meer dan Maarten had gedacht. ,,Ik kan mij werkelijk niet voorstellen dat er ook maar één mens bestaat die daar 5 cent aan bij wil dragen”, zei hij.

Ouderwets nummer

Een spetterend concert gaat het niet worden als er genoeg geld wordt opgehaald. Maarten laat weten helemaal niet zo goed te kunnen zingen. “De laatste keer dat ik het deed, was in 1962, toen we tijdens de groentijd werden gedwongen vaderlandslievende, fascistoïde liederen voor te dragen.” Hij heeft al wel nagedacht over welk nummer hij wil laten horen, mocht het zover komen. Het wordt geen Ariana Grande, Justin Bieber of Pink. “Het zal zeker iets simpels zijn, denk aan Boer er ligt een kip in het water. Ik hou sowieso alleen maar van popmuziek uit mijn eigen jeugd. Niet de Stones, dat zijn aanstellers. Maar de Beatles kan ik wel waarderen. Alles wat tegenwoordig wordt gemaakt is abominabel slecht.”

Tags

De Slimste MensinzamelingMaartenVan RossemZingen

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie