Maarten van Rossem heeft niks te klagen

Door: DitjesDatjes
22-09-2017

Historicus en beroemd klager Maarten van Rossem verdient 30.000 euro per jaar voor zijn optreden in het KRONCRV-programma De Slimste Mens. Dat vertelt de mopperende tv-personality aan weekblad Story. Hij is best tevreden.,,Laat ik zo zeggen: ik ben niet ontevreden. Je moet weten dat mijn vrouw en ik een fantastisch pensioen hebben, waar we ruimschoots van kunnen rondkomen.

Op een bank zitten mopperen

Van Rossem krijgt dit bedrag voor twee seizoenen per jaar. Een seizoen wordt in tien dagen gedraaid, dus het gaat om 1.500 euro per opnamedag. Het tv-salaris is overigens niet noodzakelijk, aldus Van Rossem. Het is een bijverdienste want zijn pensioen volstaat. “Alles wat ik daarnaast op televisie doe is niet meteen aan geld gerelateerd.” Op een bank mopperen als sidekick, is zo slecht nog niet. “Zeker als je weet dat ik daarvoor alleen maar op een stoel hoef te zitten en weinig tot geen fysieke inspanningen moet leveren.

Van Rossem ook nog een vergoeding voor zijn andere programma bij de NPO, namelijk Hier Zijn De Van Rossems bij omroep NTR.

 

Meer DenD