Maarten van Rossem denkt dat Rutte nog jarenlang premier blijft

Door: DitjesDatjes
02-08-2022

Maarten van Rossem vindt dat Nederland er rekening mee moet houden dat Mark Rutte nog jaren minister-president blijft. De tv-persoonlijkheid denkt dat de VVD-leider Angela Merkel, die zestien jaar bondskanselier van Duitsland was, achterna wil.

“Hij zei laatst vrij komisch: ik ben net halverwege. Ik sluit dat gek genoeg niet uit”, stelt Van Rossem in zijn podcast Maarten van Rossem – De Podcast. “Ik denk dat je je moet neerleggen bij het feit dat zolang de VVD de grootste partij blijft, Rutte er zit als minister-president. Ik denk dat hij Merkeliaanse ambities heeft. We zitten nu op twaalf jaar, Merkel heeft er zestien jaar gezeten. Ik wijs er maar even op.”

Rutte is sinds dinsdag officieel de langstzittende premier ooit van Nederland. Hij is nu 4310 dagen minister-president, een dag meer dan Ruud Lubbers tussen 1982 en 1994.

Dat hij het record in handen heeft vindt Rutte volgens Van Rossem belangrijker dan hij zegt dat hij het vindt. “Ja, dat denk ik wel. Dat hij thuis in de spiegel tegen zichzelf zegt: ‘zo dat heb je er toch maar fantastisch vanaf gebracht’.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD