Maarten van Rossem van de troon gestoten in De Slimste Mens?

Rob Stenders
Door: Eva Steins
28-01-2021

Het had niet veel gescheeld of het razend populaire programma De Slimste Mens had er heel anders uitgezien. Zo blijkt dat het iconische jurylid Maarten van Rossem bijna was vervangen voor een ander bekend gezicht…

Kennisprogramma De Slimste Mens sloot afgelopen seizoen hun meest succesvolle seizoen ooit af. Kijkers smulden van het presentatiewerk van Philip Freriks én de meest geliefde mopperkont van het land: Maarten van Rossem. Dagelijks sleepte het programma torenhoge kijkcijfers binnen, met een record van bijna drie miljoen kijkers voor de finale aflevering.

LEES OOK:

Kijkers De Slimste Mens ergeren zich kapot aan Tijl Beckand

Jurylid

Maar het had niet veel gescheeld of het programma had er totaal anders uitgezien. Zo maakte radio-dj Rob Stenders onlangs bekend dat hij bíjna in de stoel van Maarten gezeten had.

,,Unieke beelden!”, meldt de zender. „Het had weinig gescheeld of niet Maarten van Rossem maar onze eigen Rob Stenders had plaatsgenomen als jurylid in De Slimste Mens. Deze beelden bewijzen het.”

Er blijken nog jarenoude beelden te bestaan van een proefopname van het kennisprogramma. Hierop is te zien dat Rob Stenders op de stoel zit van Maarten van Rossem, en dat het programma niet wordt gepresenteerd door Philip, maar door Reinout Oerlemans.

Rob deelt zelf een kort fragment uit de pilot en schrijft erbij: ,,Voor iedereen beter dat het Maarten geworden is…”

Meer DenD