Macaulay Culkin opent boekje over Michael Jackson

Door: Mees Botschuijver
18-03-2019

Velen nemen afstand van alles wat met Michael Jackson te maken heeft na het zien van de documentaire. In Leaving Neverland wordt verteld dat Michael een alarmsysteem op zijn slaapkamer in Neverland zou hebben gehad. Macaulay Culkin bevestigt dit verhaal.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de documentaire doen James Safechuck en Wade Robson hun verhaal over de seksuele handelingen die Michael bij hen deed. Safechuck en Robson spreken openhartig over wat er achter  de gesloten deuren Michaels villa op Neverland afspeelde. James heeft het op een gegeven moment over de slaapkamer van de King of Pop op het landgoed. Hier zou Jackson namelijk een alarmsysteem op hebben zitten die af zou gaan als er iemand in de buurt zou komen.

Verklaring

In 2005 bevestigde Macaulay Culkin dit verhaal tijdens een eerdere rechtszaak tegen Michael Jackson. „Er was een soort pad gemaakt waarbij een alarm af zou gaan als iemand de deur zou naderen. Als iemand in de buurt kwam, hoorde je een soort alarm iets als ’ding-dong’, verklaarde hij destijds in de rechtbank. Ook bevestigde de Home Alone-ster destijds maximaal tien keer in de kamer van Michael Jackson te hebben geslapen. Maar hij ontkende dat er spraken zou zijn van seksueel misbruik.

Destijds werd Jackson vrijgesproken van alle aanklachten die er tegen hem waren in de rechtszaak.

Meer DenD