Macy Gray: transopmerkingen zijn verkeerd begrepen

Door: DitjesDatjes
06-07-2022

Macy Gray heeft dinsdag laten weten “niets dan liefde” te hebben voor de LHBTQ-gemeenschap. De zangeres kreeg eerder op de dag een lading kritiek over zich heen na uitspraken die ze deed in de talkshow van Piers Morgan.

Daarin zei Gray onder meer: “Ik zal dit zeggen als vrouw, en iedereen gaat me nu haten, maar je lichaamsdelen veranderen maakt je nog geen vrouw, sorry. Dat vind ik een feit. Als je wil dat ik je ‘haar’ noem, dan doe ik dat, want dat is wat jij wil. Maar dat ik je haar noem en dat je een operatie hebt ondergaan maakt je geen vrouw.”

Ook nam de Amerikaanse het op voor Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling, die geregeld wordt bekritiseerd om haar uitspraken over de definitie van vrouwen, die door veel mensen als transfoob worden gezien. “Het is de waarheid”, zei Gray over opmerkingen van de auteur. “En ik vind niet dat je transfoob genoemd moet worden alleen omdat je het ergens niet mee eens bent. Er wordt een hoop geoordeeld en verweten alleen omdat mensen zeggen waar het op staat.”

Naast haar mededeling over de liefde voor de transgemeenschap, liet Gray dinsdag in haar tweet – die ze later weer verwijderde – ook weten: “Mijn statement bij Piers Morgan werd enorm verkeerd begrepen. Ik haat niemand. Ik respecteer iedereens recht om zich goed te voelen in hun lichamen en te leven zoals zij dat willen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD