Maik de Boer in tranen op televisie: ‘Dit is niet normaal’

Maik de Boer in tranen op tv
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Maik de Boer, één van de deelnemers van Het Perfecte Plaatje, werd emotioneel tijdens een fotoshoot. Hij was gisteren te gast in HLF8 om erover te praten. ,,Dit zit misschien nog wel dichterbij dan ik toe wil geven.”

In de komende aflevering van Het Perfecte Plaatje vindt er een fotoshoot plaats waar Maik de Boer erg geëmotioneerd is geraakt. In HLF8, waar Maik gisteren te gast was, werd het fragment getoond. De fotoshoot had te maken met de pesterijen waar hij en mensen om zich heen vaak te maken mee hebben.

Lading

,,Dit zit misschien nog wel dichterbij dan ik wil toegeven”, zegt Maik in tranen in het fragment. ,,Het heeft alles met acceptatie te maken. Je hoort het nog steeds, vrienden die uit het leven stappen, dus ik wil deze foto gewoon opdragen aan zij die het niet meer zagen zitten.”

Maik is een boegbeeld voor de queergemeenschap en vindt het fijn dat Het Perfecte Plaatje hem de ruimte biedt om een boodschap naar buiten te brengen. ,,Ik vind het prettig dat een programma waarin het vooral over lol en humor gaat ook een ladinkje krijgt en ook een maatschappelijke boodschap”, vertelde hij in HLF8.

‘Ik antwoord altijd’

Volgens Maik is dat ook in deze tijd nog altijd nodig. ,,Er zij nog steeds mensen en kinderen die mij een DM sturen met: ‘Ik ben homo, ik vind het heel moeilijk en ik denk eraan om uit het leven te stappen.’ Ik antwoord altijd, zo goed en zo kwaad als ik kan. Je kunt natuurlijk niet de hele wereld op je schouder nemen, maar er wel even voor die persoon zijn.”

Bespuugd en uitgescholden

Maar niet alleen fans en mensen in zijn omgeving hebben last van deze pesterijen, ook de stylist zelf heeft tot op de dag van vandaag te maken met dergelijke situaties. Maik werd onlangs in een supermarkt bespuugd en uitgemaakt voor ‘vieze homo’. ,,Als ik anderhalve week geleden nog in mijn eigen buurtsupermarkt uitgescholden en bespuugd word, dan denk ik dat we er nog lang niet zijn en we nog wel even tijd nodig hebben om dit probleem op te lossen.”

‘We mogen dit nooit normaal vinden’

Toen het gebeurde vertelde hij op Instagram over het heftige incident. Dat doet hij omdat hij mensen bewust wil maken ,,Dat post ik dan op Instagram. Niet uit een hang naar aandacht, maar naar awareness. We mogen dit nooit normaal gaan vinden.”

Tags

Het Perfecte PLaatjeHLF8Maik de Boeruitgescholden

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie