Maks Grote Verwachtingen in Duitsland Politieke boek van het jaar

Door:
05-05-2022

BERLIJN (ANP) – Het boek Grote Verwachtingen uit 2019 van Geert Mak is in Duitsland het Politieke boek van het jaar geworden. Große Erwartungen krijgt de titel van de Friedrich Ebert Stichting. “Met zijn boek slaagt de grote verteller Geert Mak er in een veelzijdig beeld te scheppen van de vaak door crises geteisterde laatste twintig jaar en een constructief-kritische blik te werpen op de sterke en zwakke punten van het Europese project”, looft de jury.

“Als geen ander is hij in staat om de ontwikkelingen samen te vatten en ons een kader te bieden voor het classificeren van de actualiteit”, zegt het gezelschap verder. Al is het alweer enkele jaren oud, het boek is juist nu waard om gelezen te worden, vindt de jury.

Grote Verwachtingen is de opvolger van Maks beroemde boek In Europa (2004). Jarenlang deed hij onderzoek en reisde hij rond voor de nieuwe publicatie over de laatste twee decennia. In 2020 vulde hij het nieuwe boek nog aan.

Mak krijgt komende dinsdag 10.000 euro. Hij schaart zich met de prijs naast onder anderen de Tsjechische schrijver, dissident en president Václav Havel en de Franse econoom Thomas Piketty.

De Friedrich Ebert Stichting is een losjes aan de SPD gelinkte club die onderwijs in politiek wil bevorderen en studenten wil steunen.

 

ANP

 

 

Meer DenD