Mallorca bang dat koningspaar niet op vakantie komt

Door: DitjesDatjes
22-07-2020

Vakantie-eiland Mallorca begint zich zorgen te maken over de komst van het koninklijk gezin voor het jaarlijkse zomerverblijf in paleis Marivent in Palma. “We hebben nog niets gehoord uit Madrid en geen bevestiging gekregen”, aldus een woordvoerder van de autonome eilandregering woensdag. De komst van de koninklijke familie is door de jaren heen een goede gratis reclamecampagne geweest voor het Balearen-eiland.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koning Felipe en koningin Letizia waren eind juni even op Mallorca om hun steun uit te spreken voor het toerisme en de Balearen onder de aandacht te brengen. De visite maakte deel uit van de koninklijke rondreis langs zestien van de zeventien autonome regio’s van Spanje. Er is toen niet gezegd dat ze tijdens de zomervakantie zouden terugkomen.

Het verblijf van Felipe valt doorgaans samen met de zeilwedstrijden om de Koningscup in de baai van Palma. De koning is zijn leven lang al fervent zeiler, een passie die hij deelt met zijn ouders. Maar vanwege de coronapandemie is de zeilstrijd afgelast en heeft de koning geen directe reden om naar Mallorca te komen, een bestemming waarvan zijn echtgenote Letizia duidelijk veel minder is gecharmeerd.

Het paleis in Madrid laat dan ook niks los. Het koningspaar, dat maandag met veel vijandigheid werd ontvangen in Catalonië en woensdag in Extremadura is, heeft tot begin augustus nog meer regiobezoeken op de agenda staan.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD