Mallorca demonstreert voor en tegen koning Felipe

Door: DitjesDatjes
09-08-2020

Koning Felipe krijgt maandag bij zijn eerste uitstapje op Mallorca te maken met een demonstratie van de actiegroep ‘Arruix Borbons’. Die heeft aanhangers opgeroepen naar het plaatsje Petra te komen en om de hoek van het museum Fra Juníper Serra kenbaar te maken dat het Spaanse koningspaar niet welkom is op de Balearen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“De monarchie is een instelling die niet alleen antidemocratisch en anachronistisch is, maar ook een instrument voor de belangen van het grootkapitaal en speculanten”, aldus ‘Arruix Borbons’, dat streeft naar een republiek én op Mallorca naar teruggave van de koninklijke vakantieresidentie Marivent aan het eiland. Het paleis moet een museum worden gewijd aan de kunstenaar Joan Saridakis, de vorige eigenaar.

Felipe en Letizia die vrijdagavond voor een vakantie van tien dagen zijn aangekomen op Mallorca, gaan maandag naar het museum, in het geboortehuis van de Franciscaanse pater die in de achttiende eeuw verschillende katholieke missies stichtte in Californië. Eerder op de dag ontvangt de koning in het paleis La Almudaina een aantal regionale en lokale autoriteiten.

De Sociedad Civil Balear gaat later in de week ook de straat op maar dan om steun uit te spreken voor de monarchie en de bezoekende koninklijke familie. Zij verzamelen zich donderdag op het Koninginneplein in Palma.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD