Mamma Mia in première in Beatrix Theater

Abba
Door: DitjesDatjes
23-09-2018

In het Beatrix Theater in Utrecht gaat zondagmiddag de musical Mamma Mia! in première. Mamma Mia! bevat bekende ABBA-hits zoals Dancing Queen, Knowing Me, Knowing You, Super Trouper en uiteraard Mamma Mia.

De musical over de alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat te trouwen en probeert uit te vinden wie haar vader is, wordt in Nederland al voor de derde keer in twaalf jaar opgevoerd. Mamma Mia! was eerder van 2003 tot 2006 in Utrecht te zien. Tussen 2009 en 2010 werd de show opnieuw opgevoerd in Nederland, toen als reizende voorstelling langs de grote theaters.

Ditmaal zijn de hoofdrollen voor Antje Monteiro als moeder Donna, actrice Jolijn Henneman als aanstaande bruid en Soy Kroon in de rol van haar verloofde Sky. Dieter Troubleyn, Emiel de Jong en Zjon Smaal spelen Donna’s ex-partners Sam, Bart en Harrie. Hilke Bierman en Sophia Wezer spelen Donna’s vriendinnen en vormen de groep Donna en de Dynamo’s.

Op West End in Londen staat de musical al bijna twintig jaar. Wereldwijd heeft de voorstelling in zestien verschillende talen al 60 miljoen bezoekers getrokken. Mamma Mia! staat dit jaar extra in de belangstelling, mede door de film Mamma Mia! Here We Go Again die afgelopen zomer in de bioscopen uitkwam. Dat is het vervolg op de filmversie Mamma Mia! uit 2008.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD