Man van Nikkie Plessen slaat terug

Nikkie Plessen
Door: Lies Jansen
16-07-2020

Op het nieuwtje dat multimiljonair Nikkie Plessen een behoorlijk bedrag kreeg uit de coronasubsidiepot, kwamen een heleboel reacties. Het bedrag van ruim 9 ton wist heel wat los te maken. Nu maakt haar man Ruben Bontekoe duidelijk hoe het werkelijk zit. 

‘Wij graaien niet’

,,Ook dit jaar weer zullen wij met ons bedrijf, ondanks de Coronacrisis en ondanks de NOW steun, wederom voor vele miljoenen Euro’s aan belastingen en premies afdragen. Wij graaien dus niet, maar dragen fors bij aan de Nederlandse economie”, vertelt Ruben aan Quote. 

Geen fonds nodig

Met het bedrijf gaat het beter dan verwacht. Mede daardoor stort het bedrijf tonnen terug: ,,Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en kunnen wij gelukkig concluderen dat de schade voor ons bedrijf aanmerkelijk lager is dan waar we afgelopen maart rekening mee hielden. Met ons bedrijf gaat het gelukkig nog steeds goed.”

Het bedrijf is belangrijk voor Nederland

Ook maakt het koppel duidelijk veel te doen voor de Nederlandse economie. Zo zouden ze jaarlijks van hun belastinggeld 22.500 dagen aan ziekenhuisbedden betalen. Vorig jaar maakte het bedrijf zo’n 18 miljoen euro over aan overheidsinstanties in de vorm van belastingen, premies en sociale lasten. 

Meer DenD