Manager Bruce Springsteen verdedigt torenhoge ticketprijzen

Door: DitjesDatjes
27-07-2022

De manager van Bruce Springsteen heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan over de hoge ticketprijzen voor zijn Amerikaanse tournee. Entertainmentwebsite Variety berichtte vorige week dat de prijzen voor zijn arena-tournee opliepen tot zo’n 5000 euro per kaart.

“Bij het bepalen van de prijzen van tickets voor deze tour hebben we goed gekeken naar wat onze collega’s hebben gedaan”, zegt manager Jon Landau in een verklaring aan The New York Times. “We hebben gekozen voor prijzen die lager zijn dan sommige en vergelijkbaar met andere. Onze gemiddelde ticketprijs ligt rond de 200 euro. Er zijn maar een paar tickets duurder dan 1000 euro. Ik geloof dat dat tegenwoordig een redelijke prijs is om iemand te zien, die wordt beschouwd als een van de allergrootste kunstenaars van zijn generatie.”

De hoge ticketprijzen zouden volgens Variety te maken hebben met de vraag- en aanbodregeling waar verkoopplatform Ticketmaster mee werkt. De prijzen van platina plaatsen, die door de hele zaal verspreid zitten, fluctueren naarmate er meer interesse is in een concert.

Op Twitter deelden verscheidene fans hun ongeloof en woede over de prijzen. “Iemand interesse in een zitplaats voor 4400 euro?” vroeg iemand cynisch.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD