‘Mensen in de tv-wereld gedragen zich als honden die een kunstje doen’

Britt eerlijk over tv-wereld
Door: Jos La Grande
16-02-2021

Tv-presentatrice Britt Dekker verbaast zich vaak over de nep en namaak die ze tegenkomt in de Hilversumse tv-studio’s. De ‘tv-persoonlijkheden’ doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn.

Dat zegt Britt Dekker vandaag met zo veel woorden in een interview met De Volkskrant.

,,Ik heb best vaak dat bij een programma de camera aangaat en ik denk: hè? Daarnet vond ik jullie eng, nu zijn jullie ineens ideale schoonzoons. Het is een rare wereld, de televisie. Die draait voor een belangrijk deel om mensen die zichzelf overschreeuwen en aandacht willen. Ze gedragen zich als honden die een kunstje doen. Misschien omdat ze in de smaak willen vallen, of bang zijn dat iemand anders hun plek inneemt.”

Observatie

Het is een eerlijke observatie van de vrouw die de talentenshow We Want More presenteren. Dekker heeft zich verbonden aan SBS6 waar ze in nog meer programma’s is te zien, zoals in Wie van de Drie.

Ze benadrukt dat ze zo veel mogelijk zichzelf blijft ook als de camera draait. ,,Misschien val ik daarom wel op: hoe langer je in dit vak normaal blijft, hoe bijzonderder je wordt. Omdat normaal zijn op tv niet normaal is”, aldus Britt in het Volkskrant-interview.

Belastingdienst

Overigens schijnt Talpa en Britt Dekker eruit te zijn met de Belastingdienst over het paard George. John de Mol kocht het paard voor Britt Dekker, maar de fiscus wilde het naadje van de kous weten over de belastingbetalingen. Als tegenprestatie werkt Britt mee aan een aantal Talpa-producties.

Meer DenD