Marc Overmars: Geef mij maar Amsterdam

Marc Overmars blijft
Door: Jos La Grande
07-12-2021

Dus niet. Marc Overmars, directeur voetbalzaken en grondlegger van het huidige Ajax-succes, blijft nog zeker tot 2026 bij Ajax. De slimme handelaar heeft een contract getekend, terwijl ondertussen tal van clubs aan hem trokken, soms gefinancierd door oliedollars.

Daarmee is zakelijk gezien continuïteit verzekerd van het huidige Ajax-beleid. Dankzij de successen in Europa en de lucratieve transfers van stervoetballers is Ajax in staat om zich te meten met de grote clubs op het Europese continent. Hoewel de begrotingen van bijvoorbeeld Paris Saint German, Real Madrid, Juventus en Chelsea nog ver boven het niveau van de Amsterdammers liggen.

Of het de bedoeling was om het nieuws van Marc Overmars vanavond bekend te maken. Telegraaf-sterverslaggever Mike Verweij onderschepte een leuk Baantjes-filmpje op Twitter met Overmars aan de toog van een Amsterdamse kroeg. ,,Geef mij maar Amsterdam…”, zingt Johnny Jordaan.

Na de contractverlenging van Overmars is het wachten op wat Ajax-trainer Erik ten Hag gaat doen. De Ajax-trainer is wel te porren voor een buitenlands avontuur bij een topclub, bijvoorbeeld in Duitsland. Maar wellicht is de keuze van Overmars de aanzet voor Ten Hag om ook langer te blijven.

Meer DenD