Marc valt verbluffend veel af

Door: DitjesDatjes
18-11-2016

Wie kent hem niet? Marc van der Linden, dé royaltydeskundige van Nederland. Maar mensen kenden Marc ook van iets anders, namelijk zijn grote lichaam. Eerder vertelde hij al dat hij zo’n 180 kilo woog voordat hij begon met afvallen en dat moest anders. Hij begon met sporten, gezond eten en wat al niet meer, want zijn echte geheim wil hij niet delen. Maar dat het fantastisch gaat mag duidelijk zijn. Marc is inmiddels al een schokkende 81 kilo afgevallen! ‘Als je dat in pakjes boter moet uitrekenen, val je helemaal flauw’, vertelde hij toentertijd al tegen het AD. Nu meldt hij, na lang twijfelen, op zijn Facebook dat hij vanaf nu een openbaar profiel zal hebben. ‘Waarom twijfel? Omdat ik niet weet wat ik nog meer te delen heb, dan wat ik al deel.’ Maar Marc had honderden vriendschapsverzoeken van mensen die hij niet kende, dus mensen waren erg geïnteresseerd in hem. Nu is hij dus ál die kilo’s kwijt, maar wat heeft hij daar over te zeggen? ‘Op dit moment is er 81 kilo af. Een enorm getal- ik kan het me nauwelijks voorstellen. Als ik de foto’s zie van hoe ik was, dan moet ik even slikken. Niet omdat ik toen niet gelukkig was, of wat dan ook, maar omdat er gewoon ontzettend veel veranderd is… Of dat zo blijft… ik hoop het. Ik ben nog lang niet ‘klaar’ en waarschijnlijk zal ik nooit helemaal ‘klaar’ zijn. Het is een lang, ingewikkeld en persoonlijk verhaal en daarom heb ik er voor gekozen om niet alles te vertellen.’ Marc is ont-zet-tend goed bezig en heeft één belangrijke tip voor iedereen die ook van die kilo’s af wil. ‘Maar voor iedereen die wil afvallen is er maar één echt belangrijk advies: luister naar jezelf en niet naar anderen. Hoe goedbedoeld de adviezen ook zijn: alleen jij-zelf kunt dingen echt veranderen.’

 

 

 

 

Vakantielook. Zonverbrand en baard. Ik beloof dat ik me scheer voordat ik naar huis vlieg ????????????????

Een foto die is geplaatst door Marc van der Linden (@marcvanderlindenroyalty) op


Tekst: Rebecca Freeling

Meer DenD