Marc van der Linden opgenomen in ziekenhuis na herseninfarct

Marc van der Linden in ziekenhuis
Door: Charlotte Wijnen
28-11-2022

Marc van der Linden is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij vorige week een herseninfarct heeft gehad. ,,En nu de heuvel weer op!”, laat hij op Instagram weten.

‘Het komt goed’

,,Maandag belandde ik na een herseninfarct ineens in het VUmc, waar ik in goede handen ben omringd door familie en vrienden!”, schrijft Marc op Instagram. Het ziekenhuispersoneel heeft ‘het komt goed!’ op een whiteboard geschreven. ,,En zo is het!”, aldus Marc. ,,En nu de heuvel weer op!”

Bij een herseninfarct, ook wel beroerte genoemd, sluit een bloedstolsel een slagader in de hersenen af, waardoor een deel van het brein te weinig zuurstof en voeding krijgt. Dan ontstaan vaak uitvalsverschijnselen in het lichaam. Afhankelijk van de ernst, kan een infarct blijvende gevolgen hebben.

Niet meer op tv

Van der Linden is sinds begin dit jaar niet meer op tv. Hij stopte na twintig jaar als deskundige bij RTL Boulevard. Die beslissing nam hij naar eigen zeggen vanwege zijn gezondheid en de aanslag op Peter R. de Vries. In 2020 raakte Marc na een val in huis in coma en daarvan ondervindt hij nog altijd de gevolgen, bijvoorbeeld bij het lopen.

Meer DenD