Marc van der Linden over herseninfarct: ‘Ik lag uren op de grond’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marc van der Linden lag maar liefst drie uur op de grond in zijn flat nadat hij getroffen werd door een herseninfarct. Uiteindelijk werd hij door zijn vader gevonden. ,,Het was inmiddels middernacht toen mijn vader mij vond, als uit de hemel gezonden”, zegt Marc in gesprek met De Telegraaf.

Hoewel de uitslagen die Van der Linden na onderzoeken kreeg ‘niet al te slecht’ waren, heeft hij nog een lange weg te gaan. ,,Ik heb een behoorlijke opdonder gekregen en ben hier nog wel even zoet mee. Ik moet straks revalideren om weer te kunnen lopen”, vertelt hij vanuit het ziekenhuis. Ook krijgt hij logopedie. ,,Want, zoals je hoort, praat ik anders dan voorheen. Toch waren er geen echte uitvalverschijnselen, ik mag geloof ik niet mopperen.”

Argwaan

Ondanks dat Marc nog moeite heeft met praten, weerhoudt het hem er niet van om zijn verhaal te doen. Hij vertelt dat hij op de grond viel nadat hij een herseninfarct had gekregen. Daarbij botste hij tegen een kastje, waardoor hij een wond onder zijn oog opliep.

Uren later had hij een afspraak staan om met zijn vader te bellen. Toen Marc de telefoon niet opnam, kreeg zijn vader argwaan en besloot een kijkje te nemen bij Marc thuis. Eenmaal daar aangekomen deed Marc de deur niet open, waarop zijn vader besloot een ruitje in te tikken. Hij trof Marc aan op de grond en belde onmiddellijk 112.

Drie uur

,,Daar heb ik minstens drie uur gelegen, zonder dat ik alarm kon slaan”, vertelt Marc verder. Al die tijd was hij bij kennis. ,,Ik kon nergens bij en heb al die tijd maar liggen bidden: ‘Wees gegroet Maria, vol van genade…’ Een katholiek jongetje, zo ben ik opgevoed, en ineens komt dat weer naar boven in dat soort omstandigheden.”

Tags

MARC VAN DER LINDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck