Marcel van Roosmalen faalt voor theorie-examen rijbewijs: ‘Verkeersinzicht blijft mijn struikelblok’

Rijbewijs nog heel ver weg voor Marcel van Roosmalen na zakken voor theorie.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Hoe pijnlijk is dit! Marcel van Roosmalen is opnieuw gezakt voor zijn theorie-examen dat nodig is voor het rijbewijs. De talkshow-ster blijkt opnieuw zonder succes het examen te hebben gemaakt. Hij had bovendien daarvoor ook nog een turbocursus gevolgd. Echter ook zonder succes.

,,Het is toch de kinderachtigheid wel van de vraagstelling. Ik heb een kreeg een hele goede grote groene duim als uitslag voor kennis. En ik kreeg een hele goeie grote groene duim voor gevaarherkenning, maar het probleem bij mij zit hem in verkeersinzicht.”

Theoriestof

Van Roosmalen komt er eerlijk voor uit dat hij niet bepaald sterk is in de theoriestof. De huidige CBR-directeur Alexander Pechtold had in zijn SBS-show Marcel & Gijs bij hoog en bij laag beweerd dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen geen instinkvragen opneemt in de theorie-examens. Van Roosmalen heeft gemerkt dat het tegendeel waar is en gaf in zijn podcast Weer een dag daar ook een voorbeeld van.

Gefrustreerd zegt Van Roosmalen: ,,Het doet er niet zoveel toe of ik op een woonerf 15 mag of 20 mag rijden.”

,,Het is toch de kinderachtigheid van de vraagstelling. Ik kreeg een hele goede grote groene duim als uitslag voor kennis. En ik kreeg een grote groene duim voor gevaarherkenning, maar het probleem bij mij zit hem in het verkeersinzicht.” 

Instinkvragen

Van Roosmalen, die ze toch allemaal op een rijtje heeft, komt er eerlijk voor uit dat hij niet bepaald sterk is in de theoriestof.

Het gemiddelde slagingspercentage voor het theorie-examen ligt landelijk onder de 50%. Twee jaar geleden was het zelfs 38%, slechts 38 van de 100 deelnmers aan het theorie-examen slaagt. Er zijn veel cursisten die stoppen, omdat het theorie-examen te streng is. Daar heeft Van Roosmaleen dus ook last van. ,,Ik kan ongelooflijk goed rijden, maar ik strand op de theorie”, grapte Van Roosmalen in zijn eigen show in en gesprek met Sander Schimmelpenninck.

Hoewel zijn problemen met het theorie-examen een bron van ellende is voor Van Roosmalen en zijn gezin, houdt de schrijver/journalist vol. Nu gaat Van Roosmalen met de trein naar optredens of hij laat zich chaufferen door anderen. Het helpt ook niet dat hij woont in de regio en steeds is aangwezen op vervoer.

Tags

GIJS GROENTEEMANMARCEL VAN ROOSMALEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck