Marcel van Roosmalen sliep van de zenuwen thuis op de bank

Media Inside gaat door
Door: Jos La Grande
20-02-2021

Columnist Marcel van Roosmalen kreeg van het programma Media Inside zo veel stress dat hij van de zenuwen op zondagavond thuis op de bank ging slapen. Zijn vrouw Eva Hoeke doet een boekje open over hoe de korte tv-carrière van haar partner een wissel trok op het gezinsleven.

Ze beschrijft in haar column in De Volkskrant van vandaag hoe de nervositeit toesloeg bij Van Roosmalen vanwege het tv-programma. ,,Ik dacht als alles misgaat heb ik jullie altijd nog”, zei Van Roosmalen destijds tegen zijn vrouw.

Media Inside gaat door

Van Roosmalen maakte 5 afleveringen Media Inside met collega en voormalig buurtgenoot Gijs Groenteman. Inmiddels is besloten dat het duo verder mag met het kolderieke mediaprogramma.

Media Inside bleek overigens geen kijkcijferkanon (naar het knikkerprogramma Marble Mania kijkt een veelvoud aantal kijkers), maar het viel in goede aarde bij de ‘grachtengordel’ en omstreken.

Paniek

In Huize Van Roosmalen in een Noord-Hollands lintdorp werden de 5 weekends als er opnamen waren behoorlijk in de war geschopt, zo blijkt uit de onthullingen van Eva Hoeke.

Zelfs bij het koken was Van Roosmalen zichzelf niet meer. Op een gegeven moment paniekte Van Roosmalen: ,,Ik voel mijn benen niet meer”, wat achteraf een ‘slaapbeen’ bleek te zijn.

De spanningen rond de uitzending moet het gezin-Van Roosmalen voor lief nemen, want Media Inside gaat verder. In ruil daarvoor beloofde de columnist dat aan het einde van de eerste serie het hele gezin zou gaan kaansfonduen.

Meer DenD