Marco Borsato doorbreekt stilzwijgen: ‘Strijdvaardig’

Marco Borsato doorbreekt stilte
Door: Charlotte Wijnen
26-04-2022

Marco Borsato zou strijdvaardig hebben gereageerd toen duidelijk werd dat er mogelijk ook een aangifte tegen hem ligt van een Voice-kandidaat. Het is de eerste keer na maanden van radiostilte dat de zanger iets van zich heeft laten horen.

Het OM heeft gisteren bekendgemaakt een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de vier verdachten in het The Voice of Holland-schandaal. Het zou daarbij ook gaan om Marco Borsato. En dat is gek, aangezien de aangifte die bekend is tegen hem niet gelinkt was aan het programma.

Nóg een aangifte?

Marco raakte eind vorig jaar in opspraak vanwege beschuldigingen van vermeend misbruik, maar dat gaat over een slachtoffer uit de privé-kring en niet van een slachtoffer van The Voice. De advocaten van Marco zeiden eerder dit jaar nog dat er tegen hem geen aangifte is gedaan in de zaak rondom The Voice.

Maar nu blijkt dat Marco één van de vier personen is waar een aangifte tegen ligt vanuit de talentenjacht, zou het kunnen dat er nóg een aangifte tegen Marco is gedaan.

‘Marco klonk strijdvaardig’

Evert Santegoeds heeft met Geert-Jan Knoops gesproken, de advocaat van Marco. ,,Dat er nu ook in de Voice-zaak aangifte tegen Marco gedaan zou zijn is nieuw. Vorige maand heeft het Openbaar Ministerie nog laten weten dat er tegen Marco geen aangifte lag. Dat zou dan echt iets van de laatste weken moeten zijn”, legt hij uit in een video-item van De Telegraaf.

,,Knoops heeft lang met Marco gesproken. We hebben hem nooit meer gezien sinds deze affaire is losgebarsten, maar vanmorgen klonk hij kennelijk wel strijdvaardig toen hij zijn advocaat aan de lijn had.”

Eerste reactie in lange tijd

Marco zou het volgende hebben gezegd: ,,Hij zegt: ‘Ik heb honderden mensen opgeleid tijdens mijn jaren bij The Voice. Ik weet niet wie er aangifte heeft gedaan, maar ik weet wel dat als die z’n verhaal doet, ik mijn verhaal er tegenover zal stellen, want ik hem me nóóit schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag’. Dat is de eerste reactie van Marco in heel lange tijd.”

Meer DenD