Marco Schuitmaker open over groot verlies

Marco Schuitmaker open
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Na afgelopen jaar kan niemand meer om Marco Schuitmaker heen. Hij scoorde een mega hit met het nummer Engelbewaarder. In gesprek met het AD vertelt de zanger open over een groot verlies in zijn leven.

Marco vindt het een ‘mooie gedachte’ dat iemand met je meekijkt of het goed met je gaat, zoals wordt gezongen in zijn hit Engelbewaarder. Voor hem zijn dat familieleden die zijn overleden. ,,Voor mij zijn dat dierbare familieleden die overleden zijn: mijn twee opa’s, mijn oma, mijn suikeroom en mijn overgrootvader. Ik denk dat die allemaal hebben meegeholpen, ja.”

‘Vrolijke versie’

Volgens Marco bleef het nummer in zijn hoofd hangen. ,,Mijn vader spaart vinyl singles en lp’s. Tijdens een familie-uitje naar Center Parcs nam ik een bakje met die platen mee die we dan draaiden. Dit nummer bleef in mijn hoofd hangen.” Hij besloot er een ‘vrolijke versie’ van te maken. Met succes: het nummer stond wekenlang op nummer een staan.

‘Verveelt nog niet’

Het nummer verveelt nog helemaal niet, vertelt de zanger. ,,Die vraag wordt veel gesteld. Bij de eerste akkoorden wordt iedereen meteen razend enthousiast en daar krijg ik telkens zoveel energie van. En door dit nummer leef ik mijn droom.”

Tags

MARCO SCHUITMAKER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck