Marcus Mumford werd in jeugd seksueel misbruikt

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Marcus Mumford is in zijn jeugd seksueel misbruikt. De frontman van Mumford & Sons zingt over zijn trauma op zijn aankomende solo-album, zo onthult hij in een interview met GQ.

Op de eerste single Cannibal zingt Mumford onder meer dat hij de dader “nog steeds kan proeven” en dat hij dat vreselijk vindt. Het voorval speelde zich af toen Mumford 6 jaar oud was. Volgens de zanger komt de dader niet uit zijn familie en was het, “zoals sommigen misschien denken”, ook niemand van de kerk. “Ik heb er dertig jaar lang met niemand over gepraat.”

Ook de moeder van Mumford wist van niets en ontdekte het pas toen ze naar het nummer Cannibal luisterde. “Ze vroeg me waar het over ging en ik zei: ‘over het misbruik’. Toen vroeg ze: ‘waar heb je het over?’ Toen ik het haar uiteindelijk had verteld vonden we het eigenlijk wel grappig dat ze er op deze manier achter moest komen.”

Het misbruik zorgde ervoor dat Mumford nog jarenlang emotioneel onstabiel was. “Het was de eerste uit een reeks echt ongewone en ongezonde seksuele ervaringen op jonge leeftijd. Ik ben zelf nooit een dader van seksueel misbruik geworden maar ik heb me wel slecht gedragen.”

Het debuutalbum van Mumford komt op 16 september uit. Voor de regie van de clip van Cannibal wist de zanger regisseur Steven Spielberg te strikken.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie