Marga deelt schrijnend bericht over schoonmoeder

Marga Bult
Door: Tanja Brouwer
11-08-2020

Marga Bult gaat een zware dag tegemoet. Op Twitter laat ze haar volgers weten dat vandaag haar schoonmoeder wordt begraven in België. Door het coronavirus ziet de uitvaart er anders uit dan normaal. Ook waren de laatste maanden van haar schoonmoeder anders dan gehoopt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Eenzaamheid

,,Vandaag mijn lieve schoonmoeder (93) begraven in België met mondkap. Overleefde corona, maar zat vier keer in isolatie van het rusthuis, maanden van eenzaamheid, geen bezoek, depressief, steeds zieker en het werd haar toch teveel. Laatste dagen wel mogen waken bij haar. Dat was fijn”, schrijft de zangeres op Twitter.
Inmiddels hebben tientallen mensen Marga al sterkte gewenst.

Werken als verpleegster

Tijdens het hoogtepunt van het coronavirus besloot de 64-jarige zangeres de handen uit de mouwen te steken en te helpen in een zorghotel in Uden. Marga is vroeger opgeleid als verpleegster. Hoewel het heel wat jaartjes geleden was dat ze het vak uitoefende, zat de zorg naar eigen zeggen ‘nog altijd in het bloed’. Het werken in het zorghotel viel Marga wel zwaar, vooral omdat ze op de palliatieve afdeling stond, waar ze mensen verzorgde die in hun laatste levensfase zitten. ,,Je wordt constant geconfronteerd met de dood”, vertelde ze daarover tegen Omroep Brabant. ,Gelukkig zie je ook mensen herstellen. (…) Die positieve kant is er dus ook.”

Meer DenD