Margriet doopt Invictus Games-tulp met champagne

Door: DitjesDatjes
03-06-2021

Prinses Margriet heeft donderdag de officiële Invictus Games Den Haag 2020 Tulp gedoopt. Dat deed ze in de tuin van Paleis Het Loo door champagne over de tulp te gieten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Na het doopmoment ondertekende Margriet samen met Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games Den Haag, en Jan Ligthart, de teler van de tulp, het bijbehorende certificaat. De ceremonie werd onder anderen bijgewoond door Lucy Ferguson, plaatsvervangend ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk en tevens vertegenwoordiger van de Invictus Games Foundation en Alexander Lamp, een van de leden van het Nederlandse Invictus-team.

De Invictus Games zijn bedacht door de Britse prins Harry. Het is een internationaal sportevenement voor militairen die tijdens hun dienst gewond raakten. Het evenement zou vorig jaar in Den Haag worden gehouden maar is vanwege de coronacrisis inmiddels twee keer uitgesteld.

De Invictus Games worden nu gehouden van 16 tot en met 22 april 2022. Aan de games doen meer dan vijfhonderd deelnemers uit twintig landen mee aan in totaal tien adaptieve sporten.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD