Margriet en Pieter zwijgen over naamswijziging Peter Stuyvesant Ball

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Prinses Margriet en prof mr Pieter van Vollenhoven geven geen reactie op de naamswijziging van het jaarlijkse Peter Stuyvesant Ball. Dat heeft de RVD vrijdag laten weten in antwoord op de vraag wat het koninklijke beschermpaar van de Netherland-America Foundation (NAF) vindt van de plotselinge naamswijziging.

De stichting heeft hen (uiteraard) wel op de hoogte gebracht. ,,Prinses Margriet en Professor Van Vollenhoven, beschermpaar van de Netherland-America Foundation, zijn door de NAF geïnformeerd over het besluit dat het jaarlijkse bal vanaf de 40ste editie het ‘NAF-bal’ heett”, zo liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Eregasten

De prinses en haar man zijn al bijna veertig jaar eregasten bij het festijn waar geld wordt ingezameld voor de doelen van de stichting die onder meer beurzen geeft aan Nederlandse en Amerikaanse studenten. Bij vorige edities van het Peter Stuyvesant Ball zijn ook de zoons van Pieter en Margriet en hun echtgenotes wel meegekomen naar New York.

,,Ik dans altijd”, verklaarde prinses Margriet in november 2017 bij binnenkomst in de Ballroom.  Ze maakte overigens wel een voorbehoud. ,,Met zo’n jurk is het wat minder”, wist ze, onder verwijzing naar de over de grond zwierende avondjapon.

LEES OOK:

Beroemde Peter Stuyvesant Bal verandert onder druk de naam van het gala

Dat ze geen grapje maakte, bleek kort daarna toen consul-generaal Dolph Hogewoning even niet uitkeek en op de jurk stapte. Niet geheel tot genoegen van de draagster. De NAF verstuurde eerder deze week de volgende boodschap:

 ,,Vanwege de gemengde nalatenschap van Peter Stuyvesant tijdens zijn gouverneurschap van Nieuw Amsterdam en op verzoek van bezorgde donateurs, heeft het Uitvoerend Comité van de NAF ermee ingestemd de 39-jarige naam ,,Peter Stuyvesant-bal” te beëindigen en opnieuw te beginnen als “Het NAF-bal”.

Tags

PETER STUYVESANT GALAPIETER VAN VOLLENHOVENPRINSES MARGRIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck