Margriet van der Linden contact gebroken met ouders

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Margriet van der Linden is al jaren gelukkig met haar vrouw Kitty Kooring. Haar seksuele geaardheid is tegenwoordig geen probleem meer voor Margriet: ze heeft zichzelf geaccepteerd. Helaas kon ze niet op steun rekenen van haar ouders.

Boek

De presentatrice groeide op in een christelijk gezin. Op zondag gingen ze met z’n allen twee keer naar de kerk, maar toen Margriet ouder werd ging het geloof haar steeds meer tegenstaan. Dat zorgde thuis voor problemen, maar ze worstelde vooral met haar geaardheid. Want toen ze ontdekte dat ze lesbisch was kon ze daar niet openlijk over praten, en dus hield ze haat gevoelens verborgen.

Het boek ‘Love Matcch: Nelson vs. Navratilova’, geschreven door een lesbische schrijfster, heeft Margriet geholpen zichzelf te accepteren. In het programma ‘De Wandeling’ vertelde ze: ,,Dus ik zat daar voor het oog gewoon de Bosatlas te lezen en ik las dat boek. En ik heb het heel snel uitgelezen. Ik vrat het op waarschijnlijk. En toen ik het uit had dacht ik: dit ben ik”.

Verliefd

Ondanks dat besef durfde Margriet nog niet het nieuws te vertellen aan haar ouders. Pas toen ze eind dertig was sprak ze de waarheid tegen haar ouders. Een enorme last viel van haar schouders, maar haar ouders reageerden precies zoals ze had verwacht en waar ze zo bang voor was. Ze keurden haar geaardheid niet goed, en het feit dat ze verliefd was geworden op Kitty Kooring vonden ze helemaal verschrikkelijk. Toen Margriet en Kitty in 2010 met elkaar trouwden waren de ouders van Margriet dan ook niet op de bruiloft.

Ze weet dat haar ouders haar geaardheid en de relatie met Kitty nooit goedkeuren, daarom heeft ze alle banden met hen gebroken. Al jaren hebben ze geen contact meer met elkaar.

Tags

GEAARDHEIDLESBISCHMARGRIET VAN DER LINDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck