Margriet van der Linden wordt ‘vervanger’ Matthijs van Nieuwkerk

Door: DitjesDatjes
14-02-2018

Margriet van der Linden (48) gaat een nieuwe talkshow presenteren die op de plek van De Wereld Draait Door wordt uitgezonden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Matthijs van Nieuwkerk gaf vorig jaar aan nog slechts zes maanden talkshow De Wereld Draait Door te presenteren. Dat betekende dat er óf een andere presentator voor het programma gevonden moest worden, óf dat er een nieuw programma op het tijdslot moest komen.

NPO 1 heeft voor de laatste optie gekozen, en gaat voor een talkshow met Margriet van der Linden als presentator. De show wordt vermoedelijk vanaf eind april uitgezonden. Dat zegt voorzitter Shula Rijxman in een interview met de Volkskrant.

DWDD

 “Ik denk dat zij de beste kandidaat op die plek is. Ze doet het goed op tv. Als presentatrice van Moltalk was ze een groot succes”, zegt Rijxman. “Matthijs van Nieuwkerk, die de vooravond bij de NPO groot heeft gemaakt en dat al jaren als een topsporter weet vast te houden, krijgt nu gezelschap van een sterke vrouw. Op beiden ben ik ontzettend trots.

Het programma wordt gemaakt door KRO-NCRV en heeft een andere ‘tone of voice’ dan DWDD, zo zegt televisiedirecteur Frans Klein van de NPO tegen de Volkskrant. Over de inhoud wil Klein nog niets zeggen.

Van der Linden presenteerde eerder Zomergasten en was hoofdredacteur van Opzij.

 

 

 

 

Meer DenD