Mariah Carey wijt bipolariteit aan jeugd

Door: DitjesDatjes
07-06-2018

NEW YORK – Het opgroeien in een bi-raciaal gezin heeft volgens Mariah Carey diepe sporen bij haar achtergelaten, wat mede geresulteerd heeft in haar bipolariteit. Ook zou haar eerste huwelijk met Tommy Mottola geen goede invloed op haar hebben gehad. Dit vertelt de zangeres in een interview met The Guardian.

“Mijn moeder is Iers-Amerikaans en mijn vader Afro-Amerikaans en Afro-Venezolaans. Er kwam ooit een vriendinnetje bij mij spelen toen ik klein was, dat in tranen uitbarstte toen ze mijn vader zag. Ze had nog nooit een donker persoon gezien en schrok daar enorm van. Ik heb veel moeten doorstaan tijdens mijn jeugd om geaccepteerd te worden en mezelf iets waard te vinden. Ik voelde me altijd anders dan anderen, omdat ik bi-raciaal was en we geen geld hadden om te ontsnappen aan de realiteit van het dagelijks leven,” aldus Mariah.

Op haar huwelijk met haar vroegere platenbaas Tommy Mottola kijkt de zangeres met gemengde gevoelens terug. “Het heeft me zeker gevormd, maar het heeft ook z’n sporen achter gelaten. Wanneer je je emoties constant in bedwang moet houden, je bewust moet zijn van elke stap die je zet en toestemming moet vragen om überhaupt te bestaan, dan houd je daar wel iets aan over, ja.”

Carey zei ook slachtoffer te zijn geweest van seksueel ontoelaatbaar gedrag gedurende haar carrière, maar heeft daar een minder groot trauma aan overgehouden dan de relatie waar ze in zat. “Hij had de volledige controle over ons samenzijn.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD