Marianne van Wijnkoop voor de rest van haar leven invalide

Door: DitjesenDatjes
08-05-2018

Voormalig X Factor-jurylid Marianne van Wijnkoop zal nooit meer kunnen lopen. Nadat ze in 2013 lelijk ten val kwam en haar bekken op acht plaatsen brak is ze aan haar rolstoel gekluisterd.

Ziekenhuis

Ze was nog maar eind zestig toen het leven van Marianne drastisch veranderde. Na een gezellig etentje met vrienden viel ze in haar woning van een stoel. Ze lag drie weken in het ziekenhuis, en werd daarna naar een verzorgingshuis verplaatst. Toen ze eindelijk naar huis mocht bleken de problemen groter te zijn dan gedacht. Ze moest nog een keer onder het mes, en de verwondingen bleken ernstig.

Zo ernstig dat doktoren niets meer kunnen doen. ,,Ik heb een algehele slijtage en beknelde zenuw in mijn rug. Artsen zeggen dat het niet operabel is”, vertelde Marianne eerder. ,,Het kan wel geopereerd worden, maar dan gaat de pijn niet weg.” 

Vrienden

Marianne heeft de laatste jaren veel zelfstandigheid moeten inleveren. Hoewel ze weer alleen woont, en daar erg blij mee is, merkt ze haar beperking goed. In haar rolstoel is ze minder mobiel dan voorheen, en de huishoudelijke taken vallen haar zwaar. Zeker omdat ze geen man of kinderen heeft die haar kunnen helpen.
Toch probeert Marianne het leven positief te benaderen. ,,Gelukkig krijg ik veel hulp van vrienden. Zonder hen zou mijn situatie een stuk ernstiger zijn. Ik prijs me gelukkig dat ik zoveel hulp krijg.”

Meer DenD