Marieke Elsinga deelt body positivity-post

Door: DitjesDatjes
29-06-2020

Marieke Elsinga wil met haar nieuwste post op Instagram “bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen.” De 33-jarige presentatrice en ochtend-dj deelt in het bijschrift van een foto van zichzelf een verhaal over hoe ze voor een rol als ambassadeur van een bekend afslankmerk werd benaderd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Voor een nieuwe samenwerking zijn we op zoek naar mensen die de uitdaging aan willen gaan om van hun (corona?)kilo’s af te komen. Wij zien een goede match met Marieke”, was een van de aanvragen die vorige week via haar mail binnenkwam. Marieke wuifde het eerst weg, maar dacht daarna pas na over de boodschap die het bedrijf indirect daarmee doorgaf. “Er staat dus dat er bij mij wel wat (corona?)kilo’s af kunnen! Het bureau bedoelt het heus niet kwaad en ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar wie zijn zij om dat voor mij te bepalen?”, vraagt ze zich hardop af.

De presentatrice weet echter beter en hoopt haar (jonge) volgers te behoeden voor een misplaatst zelfbeeld. “Mijn lijf is sterk en fit. ‘Hilversum slank’ ben ik misschien niet en daar zit volgens mij precies de kracht. Als we blijven doen alsof elke vrouw eruit moet zien zoals in de bladen of op tv, geven we écht het verkeerde signaal af. Aan onszelf en aan onze kinderen.”

Marieke schrijft niet te vissen naar reacties als “je bent perfect” of “je bent prachtig”, maar deelt het bericht met de hashtag #bodypositivity “omdat ik wil bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. Iets waar ik zelf ook mee worstel.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD