Marilyn Manson: beweringen GoT-actrice zijn onjuist

Door: DitjesDatjes
02-05-2021

De beweringen van Game of Thrones-actrice Esmé Bianco, waarin ze Marilyn Manson beschuldigt van aanranding en seksueel geweld, kloppen volgens de rocker niet. In een reactie op de door de actrice aangespannen rechtszaak noemt Manson ze “aantoonbaar onjuist”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Via zijn advocaat Howard E. King liet Manson in een verklaring, die Deadline in handen heeft, weten alle beschuldigingen van de hand te wijzen. “Voor alle duidelijkheid, deze rechtszaak werd pas aangespannen nadat mijn cliënt had geweigerd zich te laten neerhalen door mevrouw Bianco en haar advocaat en weigerde toe te geven aan hun buitensporige financiële eisen op basis van gedrag dat gewoon nooit heeft plaatsgevonden”, aldus King. Hij en Brian Warner, zoals Marilyn Manson eigenlijk heet, laten het er niet bij zitten. “We zullen deze beschuldigingen aanvechten in de rechtbank en zijn ervan overtuigd dat we zullen zegevieren.”

Bianco diende vrijdag bij een rechtbank in Californië een aanklacht in tegen Manson en zijn voormalige manager Tony Ciulla. In de aanklacht staat dat Manson haar in 2011 heeft verkracht. Volgens het tijdschrift Rolling Stone gebruikte de zanger op meerdere momenten drugs en geweld en “dreigde hij geweld te gebruiken” om Bianco seksuele handelingen met hem te laten uitvoeren. Dit alles volgens Bianco toen zij bewusteloos of niet in staat was om hiermee in te stemmen.

“Het kostte mevrouw Bianco jaren om de omvang van het fysieke, seksuele, psychologische en emotionele misbruik te bevatten”, staat in de aanklacht die door de actrice is ingediend. “Haar carrière leed onder de verslechtering van haar geestelijke gezondheid veroorzaakt door meneer Warner. Ze heeft tot op de dag van vandaag te maken met complexe posttraumatische stressstoornis, angst, depressie en paniekaanvallen.”

In februari kwam de Britse actrice al naar buiten met het nieuws dat de 52-jarige Manson haar zou hebben misbruikt. Zij schaarde zich toen achter haar collega Evan Rachel Wood en een aantal andere vrouwen die hetzelfde zouden hebben meegemaakt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD