Mariska Bauer over herseninfarct: ‘Scheve mond en verlamde arm’

Door: Charlotte Wijnen
12-08-2022

Mariska Bauer doet voor het eerst haar verhaal sinds ze begin januari een herseninfarct kreeg. Die bewuste dag zal ze nooit vergeten. ,,Ik dacht dat ik in een boze droom zat.’’

Het was een dag zoals andere dagen toen het plotseling misging. Mariska wilde van huis wegrijden en belde ondertussen een bekende. ,,Maar toen ik mijn naam wilde zeggen, kwam het er raar uit’’, vertelt ze in VROUW.

Allergische reactie

Mariska besloot dan ook weer terug naar binnen te gaan. ,,En zei tegen Frans en de jongens dat ik me niet zo lekker voelde. Ik had het gevoel dat ik een dikke tong had: praten ging, maar het kostte me meer moeite.’’

Toen Mariska naar het ziekenhuis ging, was er niet meteen duidelijk wat er met haar aan de hand was. Zo werd er vermoed dat ze een allergische reactie had. 

‘Mijn mond stond scheef en mijn ene arm was verlamd’

,,De volgende ochtend werd een MRI-scan gemaakt waarop ze zagen dat ik een herseninfarct had gehad, een afsluiting door een bloedpropje’’, legt Mariska uit. Inmiddels had ze ook last van meer verschijnselen. ,,Mijn mond stond scheef en mijn ene arm was verlamd.’’

Gelukkig gaat het inmiddels steeds een beetje beter met Mariska. De verwachting is dat ze volledig gaat genezen, maar of ze weer helemaal de oude wordt weet Mariska niet. ,,Maar dertig ballen hooghouden hoeft ook niet meer.’’

Meer DenD