Mariska Bauer: weet niet of ik ooit weer de oude word

Door: DitjesDatjes
12-08-2022

Mariska Bauer dacht begin dit jaar dat ze “in een boze droom” zat, toen ze in januari werd getroffen door een herseninfarct. Dat zegt de 46-jarige Bauer in gesprek met VROUW magazine. Of ze ooit weer “de oude” wordt, weet ze niet. “Maar dertig ballen hooghouden hoeft ook niet meer.”

Toen Bauer zich in januari “niet zo lekker voelde” en dat vertelde aan haar partner Frans en haar zoons, had ze het gevoel dat ze een dikke tong had. “Praten ging, maar het kostte me meer moeite”, legt ze uit. Artsen dachten in eerste instantie aan een allergische reactie. Een dag later werd een MRI-scan gemaakt en werd duidelijk wat er aan de hand was. “Ze zagen dat ik een herseninfarct had gehad, een afsluiting door een bloedpropje. Inmiddels had ik ook meer verschijnselen: mijn mond stond scheef en mijn ene arm was verlamd.”

Eerder liet Bauer al weten dat ze moet “accepteren” dat ze een herseninfarct heeft gehad. “Dat de oude Mariska, die altijd de bezige bij was, dat die er gewoon even niet meer is. En dat dat weer iets anders moet worden”, zei Bauer in juni.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD