Mark Rutte eenzaam op vakantie: ‘Telefoon enige gezelschap’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Mark Rutte vertrok vorige week naar het Oostenrijkse Tirol om daar te genieten van een zonvakantie. Toch blijkt hij niet tot rust te zijn gekomen: zijn enige gezelschap tijdens de vakantie was zijn telefoon.

Het hotel, waar Rutte ook vorig jaar zou hebben verbleven, beschikt over alles om een fijne vakantie te beleven. Maar in plaats van aan het zwembad te liggen, bracht de premier zijn vakantiedagen door op zijn balkon. Alleen.

‘Altijd hetzelfde’

Rutte gaat elk jaar twee keer op vakantie. In de zomer gaat hij een week naar New York en in de winter op wintersport. Goede vriend Koen Petersen, die vaak met Rutte meegaat, vertelde onlangs hoe de vakanties eruitzien.

,,We zeggen altijd dat we nog makkelijker de videobanden van het jaar ervoor kunnen afspelen omdat we van die vaste ankerpunten hebben”, vertelde Petersen aan tafel bij Op1. Bij allebei de vakanties geldt dat ze altijd naar hetzelfde hotel gaan en bij dezelfde restaurants eten.

Is hij deze keer alleen?

Maar deze vakantie blijkt Rutte in zijn eentje te hebben doorgebracht. Op de vakantiefoto’s, die weekblad Privé heeft gepubliceerd, is te zien dat Rutte alleen maar druk is met zijn telefoon. Op de ene foto is hij aan het appen en op de andere aan het bellen.

Het lijkt erop dat het enige gezelschap waar Rutte op kan rekenen tijdens zijn vakantie, zijn mobiele telefoon is. Wel weet Privé te melden dat er op hetzelfde moment een clubje wandelvrienden in het hotel verblijft. Maar wanneer het clubje besluit te gaan wandelen, blijft Rutte moederziel alleen achter op zijn hotelkamer.

Het is volgens bronnen niet de eerste keer dat de premier tegelijkertijd met deze oudere heren van rond de zeventig jaar in het hotel verblijft. Maar of er sprake is van een vriendschap is niet bekend; volgens de Privé-fotograaf lijken de heren niet hecht met elkaar te zijn. Blijkt Rutte ook op vakantie de eenling te zijn waarvoor hij in Nederland wordt aangezien?

Tags

MARK RUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie