Mark Rutte geprikt

Mark Rutte
Door: Piet Hein
31-05-2021

Premier Mark Rutte is vanmorgen gevaccineerd met het Janssen vaccin. Vrijwel onherkenbaar, getooid met een baseballpet en in vrijetijdskleding meldde hij zich vanmorgen vroeg bij de GGD.

De premier schrijft op Facebook: ,,Vaccineren is de weg uit deze crisis en dat vooruitzicht komt dankzij het vaccin van Janssen nu ook voor mij persoonlijk een stap dichterbij. Met heel veel dank aan alle medewerkers van de GGD die zich elke dag inzetten om Nederland uit deze crisis te helpen.”

De stap van Rutte om zich te laten vaccineren roept positieve en negatieve reacties op. Waar de meeste mensen de premier prijzen voor zijn openheid, zijn er anderen die hun ogen niet geloven, en denken dat hij zich met een nepvaccin ‘suikerwater’ heeft laten inspuiten. Anderen spreken van een ‘experimentele gen-therapie.’ Zonder overigens ook maar een feit aan te dragen dat dat onderbouwt.

De vaccinatiecampagne loopt na een haperend begin op volle toeren. Gisteren maakte minister De Jonge bekend dat iedereen die het wil voor 1 september volledig gevaccineerd kan zijn. Volgens de minister is dan de kans dat zich een vierde golf aandient bijzonder klein.

Degenen die zich niet laten vaccineren, lopen overigens nog steeds de kans behoorlijk ziek te worden van het coronavirus. We moeten er rekening meehouden dat dit nooit meer zal verdwijnen.

Meer DenD