Mark Rutte openhartig over kinderwens: ‘Ik mis het niet’

Mark Rutte
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Mark Rutte heeft tegen Shownieuws zijn hart gelucht over zijn eventuele kinderwens. De 54-jarige lijsttrekker van de VVD geeft toe dat hij het leuk zou vinden om kinderen te krijgen, maar dat hij het op dit moment niet mist in zijn leven…

In een openhartig gesprek met Shownieuws laat de demissionair premier zich uit over zijn kinderwens. Eerder onthulde Rutte ook hoe hij kijkt naar zijn partnerloze leven. Ook toen was hij openhartiger dan ooit en liet hij weten soms een partner in zijn leven te missen…

‘Missen’

In tegenstelling tot een partner, laat zijn kinderloze leven geen zwart gat achter bij de premier. Als er door Shownieuws wordt gevraagd naar kinderen laat hij duidelijk weten dat de wens er is, maar hij er niet wakker van ligt dat het nog niet is gebeurd.

,,Maar het is ook niet iets wat ik mis”, reageert hij. ,,Ik vind het wel heel leuk dat ik kinderen een paar keer per week kan lesgeven op een middelbare school.”

Toch is Rutte al in de vijftig, iets waarmee hij ook rekening houdt bij zijn kinderwens. ,,Ik was 21 toen mijn vader overleed”, gaat de politicus verder. ,,Dat is wel erg jong om te vader te verliezen. Dat is wel iets wat je dan moet incalculeren.”

Als hem gevraagd wordt of dat de politicus zou tegenhouden om kinderen te krijgen, antwoordt hij resoluut. ,,Nee, je kunt het ook niet allemaal gaan plannen. We zien wel wat er komt. Voor mijn werk moet ik alles strak plannen, maar privé ga ik dat echt niet doen.”

Tags

KINDERENKINDERWENSMARK RUTTERUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie