Mark Rutte staat open voor een relatie

Mark Rutte
Door: Jos La Grande
06-12-2020

Het is er nog niet van gekomen, maar Mark Rutte staat open voor een relatie. Maar de ware is de premier van Nederland nog niet tegengekomen. En bovendien stelt hij ook prijs op zijn vrijheid.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat is de conclusie van het interview van de premier in de Winter-show bij Linda de Mol.

Daar ontstond, aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen, het beeld van een minister-president die zich volledig inzet voor zijn baan. Hij woont nog steeds in zijn eerste appartement in Den Haag (van de aankoop van een penthouse is geen sprake), Rutte gebruikt om te bellen een ouderwetse Nokia-telefoon en hij zou na zijn premierschap misschien wel leraar willen worden.

De VVD’er is nog steeds niet de liefde van zijn leven tegengekomen, maar kan bij vrienden wel terecht om te praten over niet politieke zaken. Volgens Rutte heeft hij een aantal jaren geleden tijdens de Elsevier-lezing destijds een grote fout gemaakt door te zeggen dat hij geen visie heeft. Die uitspraak wordt hem tot zijn grote spijt nog steeds nagedragen.

Het overlijden van zijn moeder heeft Rutte sterk aangegrepen. In overleg met zijn familie is het overlijden in mei van dit jaar pas bekend geworden na de uitvaart. Rutte vertelde dat hij wekelijks bij zijn moeder langsging en Indisch eten meenam.

Meer DenD