Mark Rutte vindt dat Max nog geen Johan Cruijff is…

Rutte over Max Verstappen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Premier Mark Rutte verwacht dat F1-wereldkampioen Max Verstappen ooit de status van Johan Cruijff bereikt. ,,Maar zover is het nu nog niet”, haastte de minister-president er aan toe te voegen. ,,Hij is toch een beetje de onderkoning.”

Rutte tegen L1: ,,Hij is er nog niet. Hij begint voorzichtig in die richting te gaan.”

Verstappen is inderdaad heel hard op weg, want als hij er vandaag in slaagt om voor de tweede keer op rij de Nederlandse Grand Prix te winnen dan is Zandvoort aan Zee te klein, nee dan is Nederland te klein voor deze bijzondere race-grootheid.

Op deze derde dag van het race-spektakel moet het opnieuw gaan gebeuren. Bijna 105.000 bewonderaars van Max gaan in alle vroegte onderweg. Per fiets of trein komen ze aan in de badplaats om zo snel mogelijk het circuit op te gaan. Geen glimp wil je missen van het F1-geweld op deze heerlijke septemberdag.

Ook Verstappen voelt de loodzware druk op zijn schouders om tijdens deze race voor eigen publiek te presteren. Er zijn altijd enkele spelbedervers die roet in het eten willen gooien. Zoals de Ferrari-coureurs, onder wie Leclerc, maar ook Mercedes-rijder Lewis Hamilton kruipt toch ook steeds weer dichterbij.

De allergrootste bedreiging voor de tweede zege van Verstappen in Zandvoort is zijn eigen Red Bull-racemonster. Ging het afgelopen vrijdag nog mis in de training, voor vandaag mag je hopen dat er geen panne komt. Dat zou een grote deceptie zijn. Niet alleen voor Team-Verstappen, maar ook voor al die miljoenen Verstappen-fans. Aan hen ligt het niet. Ze zijn bereid om in hun Red Bull-polo’s de bolide over de streep te duwen als Verstappen maar aan het eind van de dag liters champagne mag wegspuiten op de hoogste trede van het F1-podium.

De organisatoren van de GP Zandvoort, met prins Bernhard en Jan Lammers voorop, bewijzen opnieuw dat ons land in staat is dit soort grote evenementen top te organiseren. Met empathie voor de criticasters wordt er hier in een weekend een prestatie van formaat geleverd. Vanaf morgen is de badplaats weer het domein van inwoners en badgasten. 

Tags

F1MAX VERSTAPPENZANDVOORT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck