Mark Rutte: ‘Wacht niet als je ziet dat het al fout gaat’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Mark Rutte heeft óók gereageerd op het schandaal rondom The Voice of Holland. Hij zegt: ,,Ga niet wachten tot iemand zegt: ‘het gaat hier fout’, als je ziet dat het al fout gaat.”

Het schandaal rondom The Voice blijft trillen in Den Haag. Ook premier Mark Rutte heeft zich over de kwestie uitgesproken, al heeft hij de uitzending nog niet helemaal te zien. Het Algemeen Dagblad schrijft dat Rutte de zaak ‘heel heftig vooralle betrokkenen’ noemt. Hij zegt met name de advertentie die vrouwelijke werknemers van Talpa in het AD hebben geplaatst indrukwekkend te vinden.

Wacht niet

Tegen het AD vertelde Rutte dat mensen niet moeten wachten met ingrijpen als ze signalen krijgen van seksueel grensoverschrijdend gedrag: ,,Als advies van ons allemaal, ga niet wachten tot iemand zegt: ‘het gaat hier fout’, als je ziet dat het al fout gaat.”

‘Misselijk’

John de Mol kreeg gister na zijn reactie bakken kritiek over zich heen toen hij vooral leek te praten over de verantwoordelijkheid van de slachtoffers om melding te maken van een voorval. Staatssecretaris Uslu sprak zich ook uit over de zaak. Zij vertelde ‘misselijk’ te zijn geworden van het schandaal. Ze gaat met organisaties en mensen uit de televisiewereld in gesprek.

Tags

JOHN DE MOLMARK RUTTESEKSUEEL GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie