Marlijn Weerdenburg speelt prinses Diana in nieuwe musical

Door: DitjesDatjes
05-03-2021

Marlijn Weerdenburg kruipt voor de nieuwe musical Diana & Zonen in de huid van Lady Di. Dat maakte theaterproducent MediaLane vrijdag bekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In het stuk wordt continu geschakeld tussen het stormachtige liefdesverhaal van Diana en de Britse prins Charles begin jaren tachtig en de romance tussen hun zoon prins Harry en Meghan die de afgelopen jaren op social media overal te volgen was. De musical vertelt daarnaast over de moeder die Diana ook was en hoe zij voor haar eigen geluk moest vechten.

“Het mogen gaan spelen van prinses Diana is een absolute droomrol”, laat Marlijn Weerdenburg weten. Het is de eerste keer dat de actrice en zangeres, bekend van onder meer Moltalk en de serie Danni Lowinski, een dragende rol in een musical speelt. “Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in deze vrouw. Ze doorbrak taboes en conventies, worstelde met haar rol binnen het conservatieve Britse koningshuis en zette zich vol in voor de strijd tegen aids. Maar boven alles was ze een moeder. Een vrouw die haar zonen te vroeg alleen moest achterlaten.”

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel, die eerder ook Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Ramses maakte. De regie is in handen van Frank van Laecke. Vanaf september is Diana & Zonen te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna gaat de productie op tournee langs de Nederlandse theaters.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD