Maroeska liet noodgedwongen luxe leven achter

Door: Tanja Brouwer
19-03-2019

Maroeska Metz, bekend van Heel Holland Bakt, kwam een aantal jaren geleden in grote financiële problemen terecht. Haar zakenpartner had haar opgelicht, en in één klap had ze tienduizenden euro’s schuld. Het luxe leven dat zij, haar man en haar twee kinderen gewend waren moesten konden ze zich niet meer veroorloven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Beknibbelen

In een interview met De Telegraaf vertellen Maroeska en haar dochter Mimi (24) over deze moeilijke tijd. ,,We moesten elk dubbeltje omdraaien. We kwamen bij wijze van spreken op bijstandsniveau te zitten. Dat is heftig, maar als je goed kunt koken, maak je van een wortel en een ui iets lekkers”, zegt Maroeska, die door haar deelname aan HHB heeft bewezen dat ze heerlijke baksels kan maken. ,,We hebben op van alles en nog wat geprobeerd te beknibbelen. Laat ik het zo zeggen: waar je anders met je bankpas zwiept en niet nadenkt over wat je in je karretje stopt, moet je nu bewust inkopen doen.”

Wijze les

Mimi was altijd gewend aan een luxe leven, en stond voor de financiële problemen ontstonden nooit stil bij armoede. ,,Eerst waren we best rijk. Ik dacht er nooit echt over na dat er op school ook kinderen waren die het minder hadden. Nu doe ik dat wel. Ik heb een realistischer beeld van de wereld gekregen.” Maroeska ziet dan ook zeker de positieve kanten ervan in. ,,Je kunt met een gouden lepel in je mond zijn geboren en lange tijd alleen maar voorspoed kennen, maar ergens in je leven komt er een punt dat je met tegenslag te maken krijgt. Tenminste, daar geloof ik in. Mijn kinderen hebben ervaren dat het ook mis kan gaan. Dat is een wijze les. Die neem je voor de rest van je leven mee.”

 

Meer DenD