Maroeska zag kritiek niet aankomen

Door: DitjesenDatjes
14-01-2019

Maroeska Metz, ontwerper en Heel Holland Bakt-kandidate, is geschrokken van alle negatieve berichten rondom haar deelname. Dat vertelt ze aan Shownieuws. Al vanaf aflevering één leest zij op sociale media dat veel kijkers het niet eerlijk vinden dat zij meedoet. Zij heeft namelijk een kookboek uitgebracht, mét bakrecepten.

Trucjes

De regels voor deelname van HHB zijn simpel: als je géén bakkersopleiding hebt gevolgd, mag je meedoen. Maroeska is kunstenares, en dus mag zij gewoon meedoen. ook al heeft ze een kookboek uitgebracht. Helaas vinden veel kijkers dat Maroeska té professioneel is. Zij is namelijk drie keer achter elkaar ‘Meesterbakker’ geworden, en kent veel trucjes die de andere kandidaten niet kennen.

Nauwkeurig

Tegen Shownieuws zegt Maroeska dat ze deze negatieve aandacht nooit had verwacht. ,,Ik ben mee gaan doen met HHB omdat ik het gewoon een top programma vind. En ik heb dit nooit kunnen voorzien, en als ik dit had geweten…pff…dit is niet echt leuk.” De kunstenares benadrukt dat ze ontwerper is. ,,Ik ontwerp ook wel eens een taart”, geeft ze toe. Maar dat is heel anders dan professioneel bakker zijn. Ook koken lijkt volgens haar niet op bakken. ,,Je moet ongelooflijk nauwkeurig en precies werken, en bij koken kan je natuurlijk een beetje flansen. Bij bakken stort het dan in.”

Meer DenD