Martens wint in vol Wanda Metropolitana

27

MADRID – De wedstrijd tussen de voetbalsters van Atlético Madrid en FC Barcelona heeft zondag een record verbroken in het Spaanse vrouwenvoetbal. Maar liefst 60.739 toeschouwers zagen in Wanda Metropolitano in Madrid hoe de speelsters van Barcelona de titelrace weer een stuk spannender maakten door met 2-0 te winnen.

De ploeg van Lieke Martens greep de zege door doelpunten van Asisat Oshoala en Toni Duggan. Door de overwinning hebben de Catalanen de achterstand op koploper Atlético Madrid gehalveerd tot drie punten.

De wedstrijd in Madrid verpulverde het bestaande bezoekersrecord in Spanje. Dat stond sinds eind januari op 48.121 toeschouwers. Daar was Atlético ook bij betrokken, maar dan in stadion San Mamés van Athletic Bilbao voor een wedstrijd in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi.

Internationaal is de best bezochte wedstrijd van voetbalsters tot nu toe de WK-finale van 1999 tussen de Verenigde Staten en China. Ruim 90.000 toeschouwers zagen in de Rose Bowl in Pasadena de ploeg uit het gastland de wereldtitel pakken.

 

BUZZS