Martha Riemsma doet boekje open over ontmoeting Matthijs van Nieuwkerk

Martha open over Matthijs
Door: Charlotte Wijnen
12-05-2022

Martha Riemsma, de vriendin van Matthijs van Nieuwkerk, heeft voor het eerst een boekje opengedaan over hun relatie. Bij de eerste ontmoeting wist ze het meteen: hij is de ware. ,,Zoals je het soms ziet in een film”, aldus de verliefde Martha. Maar over welke ontmoeting heeft ze het eigenlijk?

De geruchten dat Matthijs zijn vrouw Karin van Munster voor Martha zou hebben verlaten, worden steevast door de presentator ontkend. In het najaar van 2019 werden Matthijs en Martha al regelmatig samen gespot op de Twentse terrassen. Daarnaast werden ze ook op zondagochtenden samen gezien op de plaatselijke tennisbaan.

Martha vertelt over eerste ontmoeting

Maar Matthijs beweert dat hij zijn nieuwe liefde pas ontmoette na de scheiding met Karin. In Café De Hip in Deventer zou hij Martha tegen het lijf zijn gelopen waarna de vonk oversloeg. En nu heeft ook Martha een boekje opengedaan over de eerste ontmoeting.

,,We hebben elkaar gewoon ontmoet. Zo kan het gaan in een mensenleven, dat je tegenover elkaar staat en denkt: nou, ja!”, vertelt ze in weekblad Weekend. ,,Dat je dat kan overkomen en dat het zo ontzettend klopt. Ik prijs mezelf heel gelukkig.”

‘Een wonder’

Martha wist het vrijwel direct: Matthijs is de ware. ,,Ik dacht: we gaan elkaar heel leuk vinden. Zoals je het soms ziet in een film, je staat tegenover elkaar en je denkt: oké! En als je dan in gesprek met elkaar gaat en nooit meer uitgepraat en uitgelachen raakt, dan is het wel een soort wonder”, aldus Martha. ,,Helemaal als je dan ook nog eenzelfde idee hebt hoe je je leven wilt leiden. Ik ben daar heel dankbaar voor.”

Wélke ontmoeting?

Wáár die ontmoeting plaatsvond, vertelt Martha niet. Mochten Martha en Matthijs elkaar inderdaad al vaker hebben gezien vóór de scheiding van Matthijs, bestaat er een grote kans dat Martha het hier niet heeft over de ontmoeting in Café De Hip, maar over een andere eerste ontmoeting.

Maar of er sprake is van overspel of niet, volgens ingewijden heeft Karin enorm last van het nieuwe liefdesgeluk van Matthijs. Bronnen vertelden onlangs in weekblad Privé dat Jet en Kees, de kinderen van Matthijs en Karin, achter hun moeder zouden staan. Het contact tussen Matthijs en zijn kinderen zou daardoor nog maar weinig voorstellen.

Meer DenD