Martien betrapt: ‘Zijn tv-persoonlijkheid is een act’

Martien is een act
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Martien Meiland is tijdens het opnemen van Chateau Bijstand keihard betrapt. Volgens een buurtbewoner stapt Martien in zijn rol zodra de camera aangaat. ,,Het is nep!”

Hun nieuwe woonplaats Uithoorn, waar de familie een maand lang woont voor het programma Chateau Bijstand, brengt de Meilandjes nog weinig goeds. Zo zijn ze weggestuurd bij een kapsalon, worden ze ervan beschuldigd het programma niet goed uit te voeren én lijken buurtbewoners helemaal niet blij te zijn met de komst van de familie.

‘Ik hoef ze niet binnen te hebben’

In de eerste weken wisten de Meilandjes al weggestuurd te worden bij een kapsalon. ,,Met alle respect, hoor. Maar als je in de bijstand zit, kun je ons niet betalen. Dus ik heb gezegd: Ik hoef ze hier niet binnen te hebben”, vertelde een medewerkster van de kapsalon in weekblad Story.

Bij lunchroom Brownies & Downies had de familie afgelopen week meer geluk. Martien kwam er een brownie eten, en de eigenaresse laat aan Story weten dat het goede reclame is als dat wordt getoond in Chateau Bijstand.

‘Het is poppenkast, die act van hem’

Maar een buurtbewoner aanschouwde Martien zijn entree in de lunchroom. ,,Het is één groot toneelspel! Martien liep langs mijn winkel zoals jij en ik hier ook lopen. Vervolgens wachtte hij buiten de winkel van Brownies & Downies tot de cameraploeg gereed was en zij hun voorinspectie hadden gedaan”, aldus de buurtbewoner in Story.

,,Toen Martien een seintje kreeg dat ze zover waren, ging dat handje van hem omhoog en liep hij als Martien Meiland de tv-ster de lunchroom in. Na tien minuten stond hij weer buiten. Het is poppenkast, die act van hem. Martien is nep!”

Het is niet de eerste keer dat Martien ervan beschuldigd wordt een act te spelen op tv. ,,Heel veel mensen denken dat ik een act doe op tv. Dan denk ik: ‘hoezo?’ Dat kan toch helemaal niet!”, zei Martien eerder daarover in de online rubriek Spiegelvragen van Pauw.

Tags

CHATEAU MEILANDMARTIEN MEILANDMEILANDMEILANDJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck