Martien: ‘De gayscene voelde leeg’

Toen Martien Meiland jaren geleden in Ik Vertrek te zien was wisten veel kijkers meteen dat hij homoseksueel was. Martien wist dat al vijf jaar daarvoor toen hij met een man kuste, maar wilde helemaal niet verliefd worden op een man.

Worsteling

,,Die ene kus met een man, vijf jaar daarvoor, zette mijn leven compleet op z’n kop. Ik wilde helemaal niets voelen voor een man, want ik was dolgelukkig met mijn gezin”, vertelt Martien aan De Telegraaf. Uiteindelijk besloten Martien en Erica toch tijdelijk uit elkaar te gaan. Een moeilijke tijd voor Martien. ,,Vooral de worsteling met mezelf vond ik zwaar. Ik ben zelfs naar de huisarts gegaan met de vraag of ze mij hormoonprikken konden geven, zodat ik weer de oude Martien zou worden. Vreselijk allemaal.”

In de tijd dat Martien en Erica uit elkaar waren verhuisde Martien naar Amsterdam. Daar werd hij ondergedompeld in de gayscene, maar ook daar voelde hij zich niet thuis. ,,Dat was allemaal best gezellig, maar tegelijkertijd voelde het ook leeg. Ik miste Erica en de kinderen, het warme gezinsleven. Dáár was mijn thuis.”

Emigreren

De liefde bleek wederzijds en Martien en Erica besloten weer samen te komen. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun twee dochters. ,,Niet snel daarna emigreerden we naar Frankrijk om onze grote droom na te jagen. Dat is één van de beste beslissingen geweest die we hebben gemaakt.”