Martien en Britt krijgen lading kritiek

Martien en Britt
Door: Charlotte Wijnen
04-05-2021

De nieuwe tv-show van Martien Meiland en Britt Dekker is ‘saai, traag en onecht’. In de AD Mediapodcast worden de twee helemaal afgekraakt: ,,Ze maken te veel fouten.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De tv-show First & Last is aankomende vrijdag voor de derde keer te zien op SBS6. Hoewel de kijkcijfers niet slecht zijn, krijgen Martien en Britt veel kritiek over zich heen.

‘Saai, traag en onecht’

Volgens Angela de Jong is de tv-show saai, traag en onecht. ,,Ik kon van alles en nog wat doen, en dan waren ze alsnog met dezelfde dingen bezig.” Ook dat het stel samen presenteert vindt Angela niet handig. ,,Je gelooft het op een gegeven moment niet meer. Er zit bij elkaar een versterkend iets in, dat je denkt van: ja nu gaan jullie het erom doen.”

Marcus den Blanken is het hiermee eens. ,,Ga niet zelf de hele tijd in de spotlights staan en er nog overheen schreeuwen. In zo’n Wie van de Drie past het perfect, maar ik weet niet of we ze als presentatieduo moeten hebben.”

Te veel Martien?

Mediajournalist Dennis Jansen was al geen fan van Martien Meiland, maar als presentator al helemaal niet. ,,Presenteren is een vak. Dat is gewoon moeilijk en dat hebben ze niet onder de knie. Ze maken ook fouten.”

Volgens Angela moet Martien oppassen voor een overkill. ,,Ik vind Martien heel leuk, maar als ik heel veel hiervan te zien krijg, denk ik ook: toedelokie.”

Martien Meiland heeft zelf al eerder in Story gezegd dat dit zou kunnen gebeuren. ,,Er komt vast een dag dat mensen denken: het is toch niet meer zo leuk met Martien. Dan trekken we de stekker eruit en ga ik niet in een hoekje zitten huilen.”

Kijkcijfers

In First & Last is het de bedoeling dat elf kandidaten het tegen elkaar opnemen door middel van verschillende spellen. Hierbij mogen ze niet laatste maar ook niet eerste worden. In de finale maken de overgebleven deelnemers kans op 25.000 euro.

De eerste aflevering van First & Last was goed voor een score van 751.000 kijkers, wat voor een nieuw programma helemaal niet slecht is. Daarnaast hadden zij concurrentie van The Voice Kids, wat ook te zien is op de vrijdagavond. Martien hoopte zelf op 800.000 kijkers, wat nét niet gehaald is.

Meer DenD